Biologische Tuinderij De Twee Linden
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zo 6 augustus 2006 Nieuwsbrief 44 voor alle groente-abonneesRondje bedrijf De warmte en droogte van de afgelopen maanden zijn zwaar geweest om door te komen. Het kost veel energie (zweetdruppels) om lekker door te kunnen werken in deze hitte. We hebben onze werktijden dan ook aangepast, meer ’s ochtends en ’s avonds gewerkt dan op het heetst van de dag en dan nog was het eigenlijk niet te doen. Wel zijn we vaak met de kinderen naar het water geweest wat ook wel heerlijk was. Open dag groot succesOp zondag 18 juni hebben we voor de 15e keer een open dag gehouden. Het 15-jarig bestaan hebben we gevierd met een recordaantal van rond de 500 bezoekers. Al met al een heel geslaagde en gezellige dag met veel positieve reacties. AardappelsNa de Junior (vroege aardappel) stappen we nu weer over naar de Agria. Dit is de aardappel die u de hele winter krijgt. De teler oogst voor ons de eerste tijd de aardappels nog handmatig, pas over ongeveer een maand worden ze machinaal geoogst. De prijs voor de aardappels in de aardappel-abonnementen is de komende 8 weken € 0,90/kg. Nieuwe betaling De nieuwe betalingsperiode loopt van week 32 t/m 39 2006. Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. De afmeldingen voor vakanties e.d. die doorgegeven zijn vóór 1 augustus, zijn verwerkt in deze acceptgiro. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. wel het 9-cijferige betalingskenmerk dat linksonder op uw acceptgiro staat. Met vriendelijke groet, Meino en Francy Koning. Recepten van het seizoenSpinazierijst met kipfilet, Hoofdgerecht 4 personen
Snijd de kipfiets in de lengte in en klap ze open. Meng de knoflook met de specerijen, peper naar smaak en 1½ eetl. olie en bestrijk de kipfilets hiermee aan beide kanten. Laat ze zo even liggen. Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit de ui en rijst 4-5 min. op zacht vuur, schep regelmatig om. Schep de spinazie erdoor en voeg de bouillon toe. Laat de rijst afgedekt in 20 min. zachtjes gaar worden. Bak de kipfilets in een koekenpan of grillpan zonder extra olie in 10 min. mooi bruin en gaar. Serveer de kip met de spinazierijst. Sperziebonen: Pastasalade met tonijn en sperziebonen, Hoofdgerecht 4 personen
Kook de pasta beetgaar. Kook de sperziebonen 5 min. in ruim water met een beetje zout. Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water, zodat ze niet nagaren en mooi groen blijven. Meng in een slaschaal de mosterd met de mayonaise, knoflook, zout en peper. Roer de tonijn erdoor en schep vervolgens de lauwe pasta erdoor. Schep de sperziebonen en olijven door de pastasalade. Snijd de eieren in achten en leg ze met de ansjovis op de salade. Prei: Lichte soep van zomerprei met kervel, Voorgerecht, soep 4 personen
Verhit de boter in een pan en fruit de prei en ui hierin heel zachtjes 5 min. Voeg de aardappel toe en schenk de room en 300 ml. water in de pan, voeg naar smaak zout en peper toe. Zet het vuur laag en laat de soep 20-25 min. zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, romige soep. Breng de soep opnieuw aan de kook. Schep de soep in vier warme kommen, verdeel de kervel erover en serveer direct. Courgette: Carpaccio met rookvlees, Lunch of voorgerecht 4 personen
Klop de azijn met olijfolie en Italiaanse kruiden tot een dressing, voeg (zee)zout en peper naar smaak toe en schep dit door de champignons. Bak dit mengsel 5 minuten op hoog vuur in een anti-aanbakpan bruin en krokant. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen. Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en spreid ze naast elkaar uit op vier grote borden. Bestrooi ze met wat zeezout. Leg in het midden een bergje rucola en schep de champignonplakjes uit de dressing op de rucola. Sprenkel de overgebleven dressing over de plakken courgette. Drapeer de plakjes rookvlees tegen het bergje rucola en strooi de pijnboompitten over het geheel. Lekker met ciabatta. Links naar lekkere recepten: Recepten pagina |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BTW nr. NL1504.38.084.B.02 |
Contact | Disclaimer | Stuur door | Sitemap | Privacy AVG Website by: Sander Sanders
|