Biologische Tuinderij De Twee Linden
|
||||||||||||||||||||||||||||||
di 6 juni 2006 Nieuwsbrief 43 voor alle groente-abonneesRondje bedrijf De afgelopen weken zijn we volop aan het oogsten geweest, heerlijk als bijna alles weer van ons eigen bedrijf komt. We zitten nu volop in de peulen, aan het eind van deze week hebben we al 200 kg geplukt. Op zondag 18 juni van 10.00-16.00 uur houden we voor de 15e keer een open dag. We vieren 15 seizoenen “De Twee Linden” op deze open dag extra feestelijk. Natuurlijk worden er de hele dag rondleidingen gegeven. Andere activiteiten op deze dag zijn: Bij deze nieuwsbrief treft u een formulier aan waarmee u uw vakantie aan ons kunt doorgeven. De weken dat u geen groenten/fruit nodig heeft, worden dan met de eerstvolgende betaling verrekend. Het is voor ons gemakkelijk als u uw vakantie op deze manier aan ons doorgeeft. U kunt het formulier terugfaxen, mailen, neerleggen op het afhaaldepôt of naar ons opsturen. Nieuwe betaling De nieuwe betalingsperiode loopt van week 24 t/m 31 2006. Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. De afmeldingen voor vakanties e.d. die doorgegeven zijn vóór 6 juni, zijn verwerkt in deze acceptgiro. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. wel het 9-cijferige betalingskenmerk dat linksonder op uw acceptgiro staat. Met vriendelijke groet, Meino en Francy Koning. Recepten van het seizoenSnijbonensalade met geitenkaas, Lunch, vegetarisch 4 personen
Snijd de snijbonen schuin in ruiten en kook ze 2 min. in ruim kokend water met zout beetgaar. Spoel de snijbonen in een vergiet met koud stromend water af, zo blijven ze mooi groen. Snijd de olijven in grove stukken en meng ze met de olijfolie en het citroensap door de snijbonen. Breng de salade op smaak met zout en peper en verkruimel de geitenkaas erover. Peultjes: Roergebakken peultjes met biefstuk, Hoofdgerecht 2 personen
Schep in een kom de biefstuk om met de knoflook, gember en zout en peper naar smaak. Kook de rijst gaar. Verhit 2 eetl. olie in een wok en bak de biefstukreepjes in twee porties al omscheppend op hoog vuur rondom snel bruin. Schep ze uit de wok. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de peultjes 3-5 min. op hoog vuur. Schep dan de gebakken biefstukreepjes, de oestersaus en het limoensap erdoor. Verwarm het gerecht op halfhoog vuur nog heel even goed door en serveer het met de rijst. Bieten: salade met appel (rauw), Bijgerecht, salade 4 personen
Rasp de bieten en de appel grof. Roer de overige ingrediënten er door. Breng de salade op smaak met zout en peper en garneer de salade met dunne schijven appel en peterselie. Courgettekoekjes met zalm, Lunch 4 personen
Rasp de courgette in grove slierten en dep ze droog met keukenpapier. Klop in een kom het ei los met de bloem en wat zout en peper. Snijd de zalmblokjes doormidden en schep ze met de courgette en driekwart van de munt door het beslag. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en schep er 6 bergjes van het courgettemengsel in. Druk de bergjes met de bolle kant van een lepel meteen plat en bak ze op hoog vuur in 4-6 min. aan weerszijden goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak van de rest van het courgettemengsel nog 6 koekjes. Meng de yoghurt met de rest van de munt en breng deze dip op smaak met zout en peper. Links naar lekkere recepten: Recepten pagina |
||||||||||||||||||||||||||||||
BTW nr. NL1504.38.084.B.02 |
Contact | Disclaimer | Stuur door | Sitemap | Privacy AVG Website by: Sander Sanders
|