Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

di 6 juni 2006

Nieuwsbrief 43 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

De afgelopen weken zijn we volop aan het oogsten geweest, heerlijk als bijna alles weer van ons eigen bedrijf komt. We zitten nu volop in de peulen, aan het eind van deze week hebben we al 200 kg geplukt. 
De kassen zijn alweer grotendeels leeg geoogst en zijn nu voor de tweede keer beplant met o.a. lekkere basilicum en vroege snijbonen, ze bloeien al. Ook wordt er in één kas groenbemester gezaaid om de bodem rust te geven. De afgelopen weken waren er overvloedige oogsten van allerlei bladgewassen. Dit kwam o.a. door de koude aprilmaand. Daardoor zijn een aantal teelten samengevallen in de oogst, wat gezorgd heeft voor een bladrijk, groen pakket. Ook is het koude weer soms ten koste gegaan van de kwaliteit van de groenten, ze hebben de neiging om te gaan schieten (noodbloei). Dit was van tijdelijke aard en nu hopen we weer een betere mix van bladgroenten en langer houdbare groenten te kunnen maken. 
Na wat opmerkingen van klanten over de inhoud van het pakket aan het eind van de winter (maart/april) willen we nog even uitleggen dat de overvloed aan groenten die u in de pakketten terugvindt nu en in de zomer en herfst aan het eind van de winter niet haalbaar is. Dit heeft te maken met het beperkt aantal verkrijgbare soorten groenten, de bewaargroenten lopen op hun eind (ook in kwaliteit) en de prijs van de groenten die uit het buitenland aangekocht worden is hoog. Door de koude aprilmaand is de aanvoer van voorjaarsgroenten erg laat op gang gekomen en heeft het winterseizoen daardoor nog wat verlengd.

15 jaar De Twee Linden (feestelijke open dag zondag 18 juni)

Op zondag 18 juni van 10.00-16.00 uur houden we voor de 15e keer een open dag. We vieren 15 seizoenen “De Twee Linden” op deze open dag extra feestelijk.  Natuurlijk worden er de hele dag rondleidingen gegeven. Andere activiteiten op deze dag zijn:
- kinderspeelhoek met o.a. schminken
- terrasjes met biologische koffie, thee, sap, ijsjes
- live muziek
- Calendula: medicinale kruidenolie, thee, tincturen
- Seltsaem: aanschuiftafels met verrassende smaakontmoetingen met groenten en ambachtelijke producten
- Stef Freriks: energetische waarnemingen met groenten
- Natuurmarkt Jorg Bongers: presentatie van natuurvoedingsproducten en proeverij

Afmelding groentepakketten in zomerperiode

Bij deze nieuwsbrief treft u een formulier aan waarmee u uw vakantie aan ons kunt doorgeven. De weken dat u geen groenten/fruit nodig heeft, worden dan  met de eerstvolgende betaling verrekend. Het is voor ons gemakkelijk als u uw vakantie op deze manier aan ons doorgeeft. U kunt het formulier terugfaxen, mailen, neerleggen op het afhaaldepôt of naar ons opsturen.

Nieuwe betaling

De nieuwe betalingsperiode loopt van week 24 t/m 31 2006. Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. De afmeldingen voor vakanties e.d. die doorgegeven zijn vóór 6 juni, zijn verwerkt in deze acceptgiro. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. wel het 9-cijferige betalingskenmerk dat linksonder op uw acceptgiro staat.
Voor degenen die via automatische incasso betalen: het bedrag wordt rond 15 juni van uw
rekening afgeschreven.

Een zonnige zomer en een fijne vakantie gewenst,

Met vriendelijke groet, Meino en Francy Koning.


Recepten van het seizoen

Snijbonensalade met geitenkaas, Lunch, vegetarisch 4 personen

250 gr. snijbonen  50 gr. zachte geitenkaas  
100 gr. zwarte olijven  2 el. olijfolie  
sap van ½ citroen  

Snijd de snijbonen schuin in ruiten en kook ze 2 min. in ruim kokend water met zout beetgaar. Spoel de snijbonen in een vergiet met koud stromend water af, zo blijven ze mooi groen. Snijd de olijven in grove stukken en meng ze met de olijfolie en het citroensap door de snijbonen. Breng de salade op smaak met zout en peper en verkruimel de geitenkaas erover.

Peultjes: Roergebakken peultjes met biefstuk, Hoofdgerecht 2 personen

200 gr. biefstuk  1 teentje knoflook, fijngesneden  
1 el. verse gember, geraspt  100 gr. zilvervliesrijst  
400 gr. peultjes, in de lengte gehalveerd  2 el. oestersaus  
1 limoen, geperst  2 el. (roerbak)olie  

Schep in een kom de biefstuk om met de knoflook, gember en zout en peper naar smaak. Kook de rijst gaar. Verhit 2 eetl. olie in een wok en bak de biefstukreepjes in twee porties al omscheppend op hoog vuur rondom snel bruin. Schep ze uit de wok.

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de peultjes 3-5 min. op hoog vuur. Schep dan de gebakken biefstukreepjes, de oestersaus en het limoensap erdoor. Verwarm het gerecht op halfhoog vuur nog heel even goed door en serveer het met de rijst.

Bieten: salade met appel (rauw), Bijgerecht, salade 4 personen

400 gr. gekookte bieten  1 grote zure appel  
3 el. citroensap  3 el. crème fraîche  
2 el. gehakte peterselie  zout  
peper  

Rasp de bieten en de appel grof. Roer de overige ingrediënten er door. Breng de salade op smaak met zout en peper en garneer de salade met dunne schijven appel en peterselie.

Courgettekoekjes met zalm, Lunch 4 personen

1 courgette  50 gr. gerookte zalmblokjes  
2 el. fijngesneden muntblaadjes  100 gr. Griekse yoghurt  
1 ei  75 gr. bloem  
5 el. olijfolie  

Rasp de courgette in grove slierten en dep ze droog met keukenpapier. Klop in een kom het ei los met de bloem en wat zout en peper. Snijd de zalmblokjes doormidden en schep ze met de courgette en driekwart van de munt door het beslag. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en schep er 6 bergjes van het courgettemengsel in. Druk de bergjes met de bolle kant van een lepel meteen plat en bak ze op hoog vuur in 4-6 min. aan weerszijden goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak van de rest van het courgettemengsel nog 6 koekjes. Meng de yoghurt met de rest van de munt en breng deze dip op smaak met zout en peper.

Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders