Biologische Tuinderij De Twee Linden
|
|||||||||||||||||||||||||||||||
wo 14 december 2005 Nieuwsbrief 40 voor alle groente-abonneesRondje bedrijf Het najaar is zeer groeizaam nog geweest, met veel zon en hoge temperaturen. Fijn voor iedereen, maar ook voor de tuin. Alle groenten groeiden goed door. We planten en zaaien altijd nog tot de uiterste datum en dan is het altijd afwachten of de groenten het dan nog halen i.v.m. bijvoorbeeld nachtvorst. Dit jaar is dat in ieder geval gelukt. Op een gegeven moment zaten we zelfs te hopen op nachtvorst, omdat ook het onkruid (met name knopkruid) maar bleef groeien en schoffelen geen zin meer heeft in het vochtige najaar. Kerstpakket In de week voorafgaand aan kerst leveren wij altijd een dubbel/luxe pakket, de week erna is er dan geen levering. Nieuwe betaling De nieuwe betalingsperiode loopt van week 52 t/m 7 2006. Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. wel het 9-cijferige betalingskenmerk dat linksonder op uw acceptgiro staat. Voor degenen die via automatische incasso betalen: het bedrag wordt rond 28 december van uw Fijne feestdagen en alvast een gezond 2006 gewenst, Met vriendelijke groet, Meino en Francy Koning. Recepten van het seizoenPompoen: soep met kippenbouillon , linzen en chorizo, Lunch of hoofdgerecht 4 personen
Pompoen afspoelen, halveren, schillen en pitten verwijderen. Vruchtvlees in stukken snijden. In soeppan 2 el. olie verhitten en ui glazig fruiten. Pompoen met paprikapoeder door ui scheppen en 5 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Pompoen in bouillon in 15-20 min. zachtjes gaarkoken. In droge koekenpan chorizo op laag vuur uitbakken, uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. In koekenpan 1 el. olie verwarmen en knoflook fruiten. Linzen met italiaanse kruiden erdoor scheppen en zachtjes verwarmen. Pompoen in bouillon met staafmixer of in keukenmachine pureren tot gladde, lichtgebonden soep. Soep opnieuw aan de kook brengen en nog 5 min. zachtjes laten doorkoken. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Pompoensoep in vier wijde kommen of diepe borden scheppen. Linzen in midden leggen en flinke lepel yoghurt erop scheppen. Garneren met plakjes chorizo. Lekker met stokbrood. Knolselderij: soep, Lunch of hoofdgerecht 4 personen
Knolselderij in plakken snijden, schillen en in blokjes snijden. In soeppan 2 el. olie verhitten en ui en knoflook glazig fruiten. Knolselderij erdoor scheppen en 5 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken, al roerend aan de kook brengen en knolselderij in 10-15 min. zachtjes gaar koken. Intussen in wok 1 el. olie verhitten en bacon al omscheppend bruin en knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. In bakvet van bacon spitskool al omscheppend in 3-4 min. beetgaar bakken. Op smaak brengen met peper en zout. Met staafmixer knolselderij in bouillon pureren tot gladde, lichtgebonden soep. Bleekselderij en tijm toevoegen en soep nog 2-3 min. op laag vuur laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier wijde kommen scheppen en spitskool in midden scheppen. Baconrepen erover verdelen. Lekker met volkorenbrood. Ui: Gepofte rode ui in wijnsiroop, Bijgerecht, vegetarisch 4 personen
Oven voorverwarmen op 200 graden. Zeezout over bodem van ovenschaal verdelen en ongepelde uien erin zetten. In oven uien in ca. 1 uur gaarpoffen. Intussen in pan wijn met suiker en pepernaar smaak in 15 min. tot kwart laten inkoken tot lichte siroop. Gepofte uien uit oven nemen, iets laten afkoelen en pellen (evt. worteltje met schaar eraf knippen). Uien in schaaltje of op bordje zetten en wijnsiroop erover schenken. Blauwaderkaas erover verdelen. Links naar lekkere recepten: Recepten pagina |
|||||||||||||||||||||||||||||||
BTW nr. NL1504.38.084.B.02 |
Contact | Disclaimer | Stuur door | Sitemap | Privacy AVG Website by: Sander Sanders
|