Biologische Tuinderij De Twee Linden
|
||||||||||||||||||||||||||||||
di 30 augustus 2005 Nieuwsbrief 38 voor alle groente-abonneesRondje bedrijf Na een hittegolf in juni hebben we de afgelopen maanden te maken gehad met veel en regelmatige regenval en vrij lage zomertemperaturen, wat op zich wel groeizaam weer is. Voor veel groenten is 30 graden niet de ideale groeitemperatuur, uitzonderingen daargelaten, o.a. courgette. Vooral prei en venkel zijn dit jaar goed gegaan, goed aan het gewicht. Vandaar dat deze groenten wat vaker in het pakket gekomen zijn deze zomer. Omdat we planten en zaaien naar een gemiddelde opbrengst van de afgelopen jaren, hebben we afhankelijk van wat voor zomer het is, van sommige groenten wat meer en van andere groenten wat minder. Volgend jaar kan het dan weer heel anders uitpakken. Nieuwe aardappels Samenstelling fruittassen Website Nieuwe betaling Met vriendelijke groet, Meino en Francy Koning. Recepten van het seizoenKoolrabi: Ovenschotel met garnalen en tomaat, Bijgerecht 4 personen
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Schil de koolrabi’s, snijd ze in blokjes en kook ze 10 min. in lichtgezouten water. Laten uitlekken. Was en snijd de tomaten in plakken. Vet een ovenschaal in met boter. Schep de blokjes koolrabi in de ovenschaal en maal er peper over. Verdeel de garnalen over de koolrabi en bedek deze met plakken tomaat. Bestrooi de tomaten met peper en zout. Klop het ei los met de crème fraiche, roer er peterselie, bieslook, zout en peper door. Giet dit over de tomaten en strooi er kaas over. Bak de schotel in het midden van de oven in ongeveer 15 min. gaar. Courgette: ovenschotel, Bijgerecht 2 personen
Oven voorverwarmen op 200 graden. Courgette en ui in dunne plakjes snijden. In ovenschaal courgette en ui om en om en dakpansgewijs in rijen rangschikken. Takjes tijm en rozemarijn in kleinere stukken knippen en tussen groenten steken. Knoflook en olijven erover verdelen. Olie en citroensap over groenten sprenkelen. Gerecht met zout en peper bestrooien en schaal met aluminiumfolie afdekken. In midden van oven groenten 30 min. bakken. Folie verwijderen en groenten in nog 15-20 min. bruin laten kleuren. Courgette: rolletjes met tonijn en kappertjes, Borrelhapje, 12 stuks 4 personen
Grillpan voorverwarmen. Elke courgette met groot scherp mes in de lengte in 6 dunne plakken snijden. Plakken aan beide kanten met olie bestrijken. In grillpan plakken courgette in 3-4 min. bruin en gaar grillen, halverwege keren. Laten afkoelen. In keukenmachine of met staafmixer tonijn met mayonaise pureren. Enkele takjes dille voor garnering apart houden., rest van dille fijnsnijden en met kappertjes door tonijnmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Plakken courgette droogdeppen en dun met tonijnmengsel bestrijken. Plakken voorzichtig oprollen en met cocktailprikkers vastzetten. Rolletjes rechtop op schaal zetten en garneren met achtergehouden dille. Links naar lekkere recepten: Recepten pagina |
||||||||||||||||||||||||||||||
BTW nr. NL1504.38.084.B.02 |
Contact | Disclaimer | Stuur door | Sitemap | Privacy AVG Website by: Sander Sanders
|