Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSkal 6268

EU Organic

 

wo 13 juli 2005

Nieuwsbrief 37 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

In de vorige nieuwsbrief schreven we dat we wat startproblemen hadden met de groei van de groenten, maar dat is dubbel en dwars ingehaald na een paar groeizame weken. Vooral de peulen en de tuinbonen produceren veel meer dan normaal (we hebben wel 300 kg peulen geplukt en van de tuinbonen kwam 2000 kg af). Vandaar dat het regelmatig in uw pakket terug kwam. Ook de andere groenten hebben het goed gedaan: grote, zware kolen en volop sla, venkel en bospeen, ook de peterselie en selderij waren dit jaar fors uitgegroeid.

De courgettes, de snijbonen en de sperziebonen hadden we dit jaar vroeg geplant, maar tot onze schrik kwamen er toch nog een paar koude nachten overheen, zelfs na de IJsheiligen kan dat gebeuren. Je verbaast je dan over de veerkracht en vitaliteit van de groenten, want ze zijn er uiteindelijk doorheen gegroeid en we zitten nu volop in de oogst van courgettes, snijbonen en sperziebonen.
We hebben de afgelopen tijd volop groenten gehad van onszelf, vandaar dat u de broccoli en bloemkool even heeft moeten missen (worden aangekocht bij collega’s), maar vanaf volgende week komen deze produkten weer vaker in het pakket.

Nieuwe aardappels

De prijs voor de aardappels in de abonnementen is de komende 8 weken € 0,80/kg. Daarna gaat de prijs zakken naar de vaste winterprijs.

Afmelding groentepakketten in zomerperiode

U kunt nog steeds afmelden voor de zomerperiode. Liefst met formulier of via mail writeMailLink(); info@2linden.nl , omdat wij zelf ook nog een paar dagen met vakantie gaan en de telefoon daardoor niet altijd beantwoord kan worden.

Open dag

De open dag was een groot succes, met mooi weer en ruim 400 bezoekers. De goede sfeer en de enthousiaste reacties doen ons ook weer goed. Het is altijd een heel karwei om alles op tijd voor de open dag af te hebben en de week erna moeten we altijd even bijkomen, maar het is toch altijd weer meer dan de moeite waard. Ook hebben we weer een aantal nieuwe abonnees en klanten voor de winkel erbij.

Website

Bezoek vaker onze website: u vindt er recepten, nieuwsbrieven, informatie over wat er de komende week in het pakket zit met een recept erbij en een aantal foto’s van de open dag

Nieuwe betaling

De nieuwe betalingsperiode loopt van week 28 t/m 35 2005.
Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. wel het 9-cijferige betalingskenmerk dat linksonder op uw acceptgiro staat. Voor degenen die via automatische incasso betalen: het bedrag wordt rond 18 juli van uw rekening afgeschreven.
Alle afmeldingen voor vakantie die doorgegeven zijn vóór 12 juli, zijn verrekend met deze betaling. Wat later is doorgegeven wordt de volgende keer verrekend.
Aan de achterzijde van deze nieuwsbrief vindt u nog een aantal recepten met seizoensgroenten.

Een zonnige zomer gewenst,

Met vriendelijke groet, Meino en Francy Koning.


Recepten van het seizoen

Tuinbonen op zijn Grieks, Hoofdgerecht 4 personen

400 gr. tuinbonen  2 uien in ringen  
500 gr. aardappels  4 el. olijfolie  
2 el. tomatenpuree  2 dl. water  
1 tl. bonenkruid  1 tl. tijm  
1 tl. basilicum  peterselie  
25 gr. olijven  bouillonpoeder  

De uien in ringen snijden. De aardappelen in blokjes van 2 x 2 cm. snijden. De olie in een pan met dikke bodem den en de uien glazig fruiten, samen met de in blokjes gesneden aardappelen en 10 min. bakken. De tomatenpuree, het water, de bonen, de kruiden en de bouillon bij het ui en aardappelmengsel doen. Afgedekt ± 20 min. laten stoven, zo nodig water toevoegen. Met zout en peper op smaak brengen. Het gerecht met peterselie en de fijn gehakte olijven bestrooien.

Suikermais op de barbecue, Bijgerecht 4 personen

4 maiskolven  125 gr. (gezouten) boter  
½ el. citroensap  1 el. cajunkruiden  
½ el. fijngeknipte peterselie  ½ el. olie  

Snijd de steel van de maiskolven en verwijder de bladeren en de draden. Was de kolven. Laat ze 10 min. koken in wat water en laat ze uitlekken. Roer de boter, citroensap, cajunkruiden en de peterselie door elkaar. Laat dit opstijven in de koelkast. Bestrijk de kolven met olie en leg ze op de barbecue en rooster ze in ca. 15 min. goudgeel. Besmeer elke kolf met wat cajunboter.

Paksoi met tomaat en cashewnoten, Bijgerecht 4 personen

1 paksoi  2 uien gesneden  
2 theel. djinten (komijn)  2 theel. kerrie  
bouillonblokje  100 gr. cashewnoten grof gehakt  
3 tomaten  evt. 1 eetl. garam masala olie  

Paksoi wassen, in dunne repen snijden en uit laten lekken. Ui, djinten en kerrie in wat olie fruiten. Noten erbij, even meebakken. Bouillonblokje verkruimeld toevoegen. Tomaten in stukjes erbij. Paksoi toevoegen en al omscheppend in 5 min. beetgaar bakken. (Garam masala erbij). Op smaak brengen met zout en peper. Lekker met basmatirijst en tzatziki (komkommersalade).

Courgette met pasta en pesto, Hoofdgerecht 4 personen

1 courgette  400 gr. pasta  
2 el. olijfolie  1 (rode) ui  
knoflook  200 gr. rauwe ham  
3 tomaten  3 el. pesto  
basilicum  150 gr. belegen kaas  

Kook de pasta beetgaar. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit de olijfolie in een pan en baak hierin de gesnipperde ui en het uitgeperste teentje knoflook. Snijd de courgette in kwart plakjes en bak ze 4 min. mee. Snijd de rauwe ham in repen en voeg ze samen met de zwarte olijven toe. Roer de pesto los met 1 el. pastakookwater, laat de pasta uitlekken en schud de pesto er door. Snijd de tomaten in partjes en schep ze samen met het groentemengsel door de pasta. Doe dit over in een ingevette schaal en verdeel er de geraspte kaas over. Laat het gerecht onder de grill goudbruin kleuren en garneer, als het gerecht uit de oven is, met basilicum. Lekker met groene sla.

Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders