Biologische Tuinderij De Twee Linden
|
||||||||||||||||||
di 23 november 2004 Nieuwsbrief 34 voor alle groente-abonneesRondje bedrijf Als het land een beetje droger wordt, voeren we de laatste grondbewerkingen uit (culteren). Ook laten we dan door de loonwerker de grond wat dieper loswerken, vnl. de kopakkers zijn ondanks dat we weinig met machines werken toch wat dichtgereden. Er komt dan weer wat meer lucht en warmte in de bodem. Kerstpakket Zoals u inmiddels al jaren van ons gewend bent, krijgt u met kerst een dubbel groentepakket. Aangezien kerst in het weekend valt hoeven we niet te schuiven in de afhaaldagen. Voor de donderdag verandert er dus niets. Op vrijdag willen we de groenten wat eerder brengen, zodat u uw spullen bijtijds in huis kunt hebben. Degenen die hun pakket normaliter in Reek ophalen op vrijdag of zaterdag: deze kunnen donderdag 23 en vrijdag 24 de hele dag terecht. Boerderijwinkel Onze boerderijwinkel is rond kerst ook extra open: Herkomst groenten Zoals we hierboven al meldden, kopen we in de winter een gedeelte van de groenten aan. Voor alle duidelijkheid geven wij hieronder aan waar de groenten vandaan komen: Nieuwe betaling De nieuwe betalingsperiode loopt van week 49 t/m 3 2005 (2004 heeft 53 weken). Met vriendelijke groet, Meino en Francy Koning. Recepten van het seizoenPompoen: soep met prei en ui, Voorgerecht, soep 8 Ã 10 personen
Voor ca. 4 liter soep: Schil een flinke pompoen, verwijder de zaden en snijd hem in stukken. Snij 1 grote ui en 2 preien in stukken en voeg toe aan de pompoen. Kook de pompoen en de andere groenten in een klein laagje water gaar. Pureer alles met een staafmixer of in de blender tot een gladde saus. Voeg water toe tot 3 à 4 liter. Voeg bouillonpoeder toe, veel peper, evt. wat kerrie en een heel pakje Boursin. Roer door totdat de Boursin opgelost is in de soep. Broccoli: pastaschotel met walnoten en brie, Hoofdgerecht 4 personen
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronkjes in plakjes. Kook de pasta gaar. Laat de pasta goed uitlekken en roer er de olijfolie door. Kook intussen de broccoli 3 minuten. Giet deze af, spoel er koud water over en laat deze goed uitlekken. Schep de pasta in een ovenschaal, maal er peper over. Verdeel er de broccoli, reepjes Brie, tijm en walnoten over. Zet het gerecht 15 minuten in de oven totdat het warm is en de Brie licht gesmolten is. Links naar lekkere recepten: Recepten pagina |
||||||||||||||||||
BTW nr. NL1504.38.084.B.02 |
Contact | Disclaimer | Stuur door | Sitemap | Privacy AVG Website by: Sander Sanders
|