Biologische Tuinderij De Twee Linden
|
||||||||||||||||||||||||||||
ma 27 oktober 2003 Nieuwsbrief 27 voor alle groente-abonneesRondje bedrijf Gelukkig hadden we niet meer zoveel op het land staan toen afgelopen week de vorst vroeg inviel met al snel extreem lage temperaturen voor de tijd van het jaar. Open dagDe open dag in het najaar is o.a. door het mooie (fiets-)weer druk bezocht. Wij vonden het een hele fijne sfeer met veel positieve geluiden. De open dag werd bezocht door ca. 300 mensen die na een rondleiding konden genieten van een kopje koffie, soep en hapjes op de terrasjes in de najaarszon. Afhaaltijden afhaaldepôts We hebben gemerkt dat er op een aantal afhaaldepôts wat onduidelijkheid is over de afhaaltijden van de pakketten. Het komt nog wel eens een keer voor dat mensen wachten op de groenten, maar dan eigenlijk gewoon te vroeg zijn. Meestal zijn we ook wel te vroeg, maar een enkele keer lukt dat niet en vooral niet in de winter als we geen personeel hebben en alles alleen klaar moeten maken. Kerstpakket Het is herfst, maar voelt al aan als winter en kerst is ook niet meer zo ver weg. Zoals u inmiddels gewend bent, leveren wij vlak voor kerst een feestelijk dubbel groente- (en evt. fruit)- pakket. De week erna ontvangt u dan geen pakket. Degenen die normaal hun groenten op donderdag halen, halen in week 52 de groenten dan op dinsdag. Degenen die normaal op vrijdag hun groenten halen, halen in week 52 de groenten op woensdag. De afhaaltijden blijven overal hetzelfde, behalve in Reek. Nieuwe betaling De nieuwe betalingsperiode loopt van week 45 t/m 52 2003. Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. wel het 9-cijferige betalingskenmerk dat linksonder op uw acceptgiro staat. Voor degenen die via automatische incasso betalen: het bedrag wordt rond 6 november van uw rekening afgeschreven. Met vriendelijke groet, Meino en Francy Koning. Recepten van het seizoenWaspeen of winterpeen: Worteltjes, gebakken met komijn, tijm, boter en Chardonnay, Hoofdgerecht 4 personen
Verwarm de oven voor op 220° C. Scheur ongeveer anderhalve meter aluminiumfolie af en vouw dat dubbel zodat het 2 keer zo dik en 2 keer zo sterk wordt. Leg alle ingrediënten, behalve de wijn en zout en peper, in het midden van het stuk folie. Vouw de zijkanten omhoog en giet de wijn in het pakket. Voeg zout en peper toe. Prop of vouw de randen van de folie in elkaar, zodat het pakket ook van boven dicht is. Bak het 45 min. in de voorverwarmde oven tot de worteltjes zacht zijn. De kooktijd kan iets langer zijn als je in plaats van jonge worteltjes winterwortel gebruikt. Witlof: Gebakken witlof met tijm, sinaasappelsap, knoflook en boter, Hoofdgerecht 4 personen
Verwarm de oven voor op 230° C. Verwijde eventuele gekleurde blaadjes van het witlof. Snijd ze in de lengte doormidden en dan in de lengte in vieren. Bak de witlof 4 min. in een hete pan met de boter, de knoflook, de tijm en zout en peper. Doe het sinaasappelsap erbij en wacht tot het gaat sissen. Doe alles over in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak het 10 min. Haal dan de folie eraf en zet de schaal nog 10 min. in de oven. Proef, breng op smaak met zout en peper en zet op tafel. Groene kool of Savooiekool: Farfalle met savooiekool, pancetta, tijm en mozzarella, Hoofdgerecht 4 personen
Bak in een pan de pancetta in een beetje olijfolie goudbruin. Doe de knoflook en de tijm erbij en laat die zachtjes meebakken. Doe er, als de knoflook zacht is, de savooienkool en de Parmezaanse kaas bij, roer alles door en leg het deksel op de pan. Laat nog 5 min. smoren terwijl je de pan af en toe schudt. Kook ondertussen de farfalle in gezouten kokend water 'al dente'. Breng de kool, wanneer die lekker zacht is, op smaak en smeuïg met wat peperige olijfolie extra vierge. Schep de uitgelekte farfalle door de kool en meng er op het allerlaatste moment de mozzarella en de pijnboompitten door. Serveer meteen. Links naar lekkere recepten: Recepten pagina |
||||||||||||||||||||||||||||
BTW nr. NL1504.38.084.B.02 |
Contact | Disclaimer | Stuur door | Sitemap | Privacy AVG Website by: Sander Sanders
|