Biologische Tuinderij De Twee Linden
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
di 18 maart 2003 Nieuwsbrief 23 voor alle groente-abonneesRondje bedrijf We hebben vandaag heerlijk in het voorjaarszonnetje de eerste sla, andijvie, koolrabi en spitskool geplant. Het is altijd een mooi gezicht als de eerste groene plantjes weer in de donkere aarde geplant worden. De plantjes worden nog wel afgedekt met een doek (agryl) om ze te beschermen tegen de kou en evt. vorst. Het blijft altijd spannend omdat meer dan -5° C vorst ondanks afdekking voor de plantjes funest is. Voor de tuinbonen, peulen, bospeen is de kou minder een probleem. Vanaf nu gaan we eens in de twee weken planten en zaaien, oftewel het seizoen is weer begonnen. We hopen weer volop heerlijke, gezonde groenten te kunnen telen voor u. Omdat de drukke tijden weer aanbreken (weliswaar nog niet de topdrukte van mei/juni omdat we nu nog alleen maar planten en zaaien en nog niet schoffelen, wieden en oogsten) is Kell, onze medewerker in maart begonnen voor 2 dagen in de week. Vanaf april werkt hij weer fulltime. Nieuwe betaling De nieuwe betalingsperiode loopt van week 13 t/m 20 2003. Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. wel het 9-cijferige betalingskenmerk dat linksonder op uw acceptgiro staat. Met vriendelijke groet, Meino en Francy Koning. Recepten van het seizoenSpitskool: Stamppot met spitskool, gebakken salami en tomaat, Hoofdgerecht 4 personen
Spitskool fijn snijden en wassen. Aardappels schillen, in stukken snijden en wassen. In pan met weinig water en zout aardappels en spitskool afgedekt in ca. 20 min. gaar koken. Ui pellen en snipperen. Salami in blokjes snijden. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Bieslook boven kom fijn knippen.In koekenpan olie verhitten en hierin ui en salamiblokjes ca. 3 min. zachtjes bakken. Intussen aardappels en spitskool in vergiet laten uitlekken. In pan van aardappels melk zachtjes verwarmen. Aardappels en spitskool toevoegen en geheel tot smeuïge puree stampen. Salami met beetje van bakvet door stamppot mengen. Tomaat, bieslook en zout en peper naar smaak erdoor strooien.
Prei: Puree met (rauwe) prei, Bijgerecht 4 personen
Aardappels schillen, in gelijke stukken snijden en in 20 min. gaarkoken in water met wat zout. Afgieten en stampen. Prei, kaas en tomatenpuree erdoor roeren. Tip: dit gerecht kan vantevoren gemaakt worden en nog even opgewarmd in de oven. Preitaart met pruimen, Hoofdgerecht 4 personen
Prei en ui 5 min. smoren in een scheut hete olie. Iets af laten koelen. Oven voorverwarmen op 200°C. Springvorm (24 cm) bekleden met bladerdeeg. Met een vork gaatjes prikken in het deeg. Het beschuitkruim over de bodem verdelen. Eieren, kaas en prei met ui mengen en in de vorm schenken. Pruimen erop leggen. In ong. 35 min. bruin en gaar bakken. Chinese kool: Gevulde koolrolletjes met pittige mihoen, Hoofdgerecht 4 personen
Buitenste bladeren van de kool verwijderen, 16-20 mooie bladeren loshalen. In grote pan water aan de kook brengen. Koolbladeren 2-3 min. koken tot ze zacht zijn. In vergiet laten uitlekken. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing laten wellen in kokend water. Oven voorverwarmen op 180°C. Ovenschaal invetten met boter. Knoflook pellen en snipperen. In koekenpan rest van de boter verhitten. Op hoog vuur gehakt in ca. 5 min. rul bakken. Vuur laag draaien, knoflook, tomatenpuree en sambal door het gehakt roeren en nog xa. 2 min. meebakken. Gehakt op smaak brengen met zout en peper. Steeltjes van koriander verwijderen, blad fijnsnijden en door gehakt scheppen. Koolbladeren droogdeppen. Mihoen en gehaktmengsel over kool verdelen, bladeren strak oprollen. Koolrolletjes met naad aan onderkant in ovenschaal leggen. Koolrolletjes in midden van oven ca. 20 min. bakken. Serveren met kroepoek. Links naar lekkere recepten: Recepten pagina |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
BTW nr. NL1504.38.084.B.02 |
Contact | Disclaimer | Stuur door | Sitemap | Privacy AVG Website by: Sander Sanders
|