Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

di 26 november 2002

Nieuwsbrief 21 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

De winterperiode breekt aan. De grond gaat weer in rust. Wij hopen dat dat voor ons ook gaat gelden. We hebben een goed seizoen gehad met over het algemeen mooie produkten en goede opbrengsten. Wel was het een druk jaar, wat natuurlijk ook te maken had met onze gezinsuitbreiding en meer land.
We hebben besloten om de grond in Overlangel definitief af te stoten. Het land ligt te ver weg en de kleigrond ligt ons niet. Ook hebben we de grond qua oppervlakte niet meer nodig omdat we dichter bij huis 3/4 ha. erbij hebben. Het gaat goed met de natuur op het bedrijf: nog een mooi najaarsjuweeltje was een ijsvogel 'vissend' in onze nieuwe paddenpoel.

Nieuwe folder

Best wel trots zijn wij op onze nieuwe folder die we hebben laten drukken. U treft er een aan bij deze nieuwsbrief. Misschien voor uzelf, misschien voor een kennis van u die geïnteresseerd is of misschien weet u nog een prikbord waar de folder kan hangen. Alvast bedankt.

Kerst dubbel pakket

Zoals voorgaande jaren willen we ook dit jaar met kerst weer een dubbel pakket uitleveren en dan de week erop overslaan. Omdat kerst dit jaar midden in de week valt, hebben we besloten om de pakketten aan het begin van de week te leveren in plaats van aan het einde van de week. Dit betekent voor u: het dubbele pakket ophalen op maandag of dinsdag in plaats van donderdag of vrijdag.
Op maandag 23 december leveren wij in: Oss, Uden, Heesch, Ravenstein, Grave, Zeeland.
Op dinsdag 24 december leveren wij in: Overasselt, Malden, Rijkevoort, Mill, Langenboom.
In Reek kunt u de pakketten ophalen op maandag en dinsdag, beide dagen echter pas vanaf 13.00 uur.
De afhaaltijden op alle afhaaladressen blijven hetzelfde, behalve Mill. Hier kunt u vanaf 13.30 uur terecht. Donderdag en vrijdag vóór kerst (19/20 dec.) wordt er dus gewoon een enkel pakket geleverd. De eerste levering na kerst is dan pas weer op 9 en/of 10 januari.

In het dubbele kerstpakket onder voorbehoud de volgende groenten: spruitjes, champignons, witlof, veldsla, stoofpeer, paprika rood, peen, ui, rode ui, bleekselderij, zuurkool, bloemkool, rode kool.
In het dubbele fruitpakket: citroen, avocado, meloen, mandarijn, appel, sinasappel, kiwi.
De inhoud van het dubbele kerstpakket en ook de afhaaltijden kondigen we ook nog aan op posters op de afhaaladressen.
Onze boerderijwinkel is open op:

vrijdag 20 dec. 13.00-21.00 uur
zaterdag 21 dec. 9.00-16.00 uur
maandag 23 dec. 13.00-21.00 uur
dinsdag 24 dec. 13.00-18.00 uur

Automatisch incasso

Bij deze nieuwsbrief treffen degenen die via acceptgiro betalen, een formulier aan waarmee via automatisch incasso uw abonnement betaald kan worden. Wel zo gemakkelijk voor u, en ons scheelt het ook veel werk en kosten. U zou ons er een groot plezier mee doen.

Nieuwe betaling

De nieuwe betalingsperiode loopt van week 49 t/m 4 2003. Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. wel het 9-cijferige betalingskenmerk dat linksonder op uw acceptgiro staat.
Voor degenen die via automatische incasso betalen: het bedrag wordt rond 28 november van uw rekening afgeschreven.

Alvast prettige feestdagen,

Met vriendelijke groet, Meino en Francy Koning.


Recepten van het seizoen

Witlof-appelstamppot met Leidse kaas, Hoofdgerecht 4 personen

1,5 kg kruimige aardappelen  1 grote rode ui  
750 gr. witlof  2 grote appels (met rode schil)  
2 eetl. boter of margarine  2-3 theel. kerriepoeder  
300 gr. Leidse kaas oud (stuk)  200 ml. crème fraîche  
zout  peper  

Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 min. met wat zout gaar koken. Ui pellen en snipperen. Witlof schoonmaken en in ringetjes snijden. Appels wassen, halveren, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. Boter verhitten en hierin ui met kerriepoeder ca. 3 min. fruiten. Witlof en grootste deel van appelplakjes ca. 5 min. meebakken. Kaas in blokjes snijden. Aardappels afgieten en met crème fraîche tot puree stampen. Groentemengsel en kaasblokjes erdoor scheppen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper. Garneren met achtergehouden appelplakjes.

Veldsla: salade met geroosterde uien en blauwe kaas, Voorgerecht, salade 4 personen

6 uien  4 eetl. rode-wijnazijn  
5 eetl. olijfolie  8 takjes tijm  
75 gr. veldsla  150 gr. blauwe kaas (bv. Danish Blue)  

Oven voorverwarmen op 225° C of gasovenstand 5. Uien pellen en elk in vier partjes snijden. Uienpartjes in ovenschaal (of op bakplaat) leggen en besprenkelen met azijn en olie. Blaadjes van takjes tijm ritsen en over uien strooien. In midden van oven uien in 35 à 40 min. roosteren tot ze zacht zijn, af en toe keren. Veldsla over vier borden verdelen. Geroosterde uien erop leggen. Bakvet erover sprenkelen. Blauwe kaas erboven verbrokkelen.

Veldsla (winterpostelein): Stamppot met tomaten, Hoofdgerecht 4 personen

1,5 kg kruimige aardappels  zout  
250 gram kleine tomaatjes  12 gram. verse bieslook  
200-250 gram veldsla of winterpostelein  1 bekertje crème fraîche  
(versgemalen) peper  nootmuskaat  
35 gram uitgebakken spekreepjes  

Aardappels schillen en in pan met bodem water en zout in ca. 20 à 25 min. gaarkoken. Tomaatjes wassen en halveren. Bieslook fijnknippen. Rozetjes van veldsla lossnijden en veldsla goed wassen. Aardappels afgieten en met crème fraîche, peper en mespunt nootmuskaat tot stevige puree stampen. Veldsla, tomaatjes, bieslook en spekreepjes door puree scheppen. Als stamppot teveel is afgekoeld, pan nog even op het vuur zetten.

Pastinaak: ovenschotel, Hoofdgerecht 3 à 4 personen

500 gr. pastinaken  350 gr. aardappelen  
200 gr. uien  2 grote tenen knoflook  
boter  zout  
saus van Parmezaanse en belegen Goudse kaas  peper  
fijngehakte peterselie  

Verwarm de oven voor op 200 °C. Om een beetje kleur aan deze bleke ovenschotel te geven, kan men ook een kleine pastinaak door een even grote winterwortel vervangen. Die behandel je vervolgens alsof het een pastinaak is. Verwijder de uiteinden van de pastinaken, was ze en schrap de buitenkant eraf. Schil de aardappelen en was ze. Snij pastinaken en aardappelen in zeer dunne schijven. Meng die goed door elkaar. Pel de uien en de knoflook en snij ze in dunne plakken. Verhit wat boter in een braadpan en fruit daarin de uien en de knoflook tot ze glazig zijn. Meng ze dan door de andere groenten.

Vet een hoge ovenschotel goed in en leg de groenten daar zo plat mogelijk in. Verdeel wat klontjes botre over de groenten, bestrooi met peper en zout en dek de schaal af. Plaats die vervolgens 50 tot 60 min. in de oven. Maak ondertussen een kaassaus en voeg daaraan de gehakte peterselie toe. Schep de groenten op een bord en verdeel de kaassaus erover.

Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders