Biologische Tuinderij De Twee Linden
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
di 26 november 2002 Nieuwsbrief 21 voor alle groente-abonneesRondje bedrijf De winterperiode breekt aan. De grond gaat weer in rust. Wij hopen dat dat voor ons ook gaat gelden. We hebben een goed seizoen gehad met over het algemeen mooie produkten en goede opbrengsten. Wel was het een druk jaar, wat natuurlijk ook te maken had met onze gezinsuitbreiding en meer land. Nieuwe folderBest wel trots zijn wij op onze nieuwe folder die we hebben laten drukken. U treft er een aan bij deze nieuwsbrief. Misschien voor uzelf, misschien voor een kennis van u die geïnteresseerd is of misschien weet u nog een prikbord waar de folder kan hangen. Alvast bedankt. Kerst dubbel pakketZoals voorgaande jaren willen we ook dit jaar met kerst weer een dubbel pakket uitleveren en dan de week erop overslaan. Omdat kerst dit jaar midden in de week valt, hebben we besloten om de pakketten aan het begin van de week te leveren in plaats van aan het einde van de week. Dit betekent voor u: het dubbele pakket ophalen op maandag of dinsdag in plaats van donderdag of vrijdag. In het dubbele kerstpakket onder voorbehoud de volgende groenten: spruitjes, champignons, witlof, veldsla, stoofpeer, paprika rood, peen, ui, rode ui, bleekselderij, zuurkool, bloemkool, rode kool.
Automatisch incassoBij deze nieuwsbrief treffen degenen die via acceptgiro betalen, een formulier aan waarmee via automatisch incasso uw abonnement betaald kan worden. Wel zo gemakkelijk voor u, en ons scheelt het ook veel werk en kosten. U zou ons er een groot plezier mee doen. Nieuwe betalingDe nieuwe betalingsperiode loopt van week 49 t/m 4 2003. Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. wel het 9-cijferige betalingskenmerk dat linksonder op uw acceptgiro staat. Met vriendelijke groet, Meino en Francy Koning. Recepten van het seizoenWitlof-appelstamppot met Leidse kaas, Hoofdgerecht 4 personen
Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 min. met wat zout gaar koken. Ui pellen en snipperen. Witlof schoonmaken en in ringetjes snijden. Appels wassen, halveren, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. Boter verhitten en hierin ui met kerriepoeder ca. 3 min. fruiten. Witlof en grootste deel van appelplakjes ca. 5 min. meebakken. Kaas in blokjes snijden. Aardappels afgieten en met crème fraîche tot puree stampen. Groentemengsel en kaasblokjes erdoor scheppen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper. Garneren met achtergehouden appelplakjes. Veldsla: salade met geroosterde uien en blauwe kaas, Voorgerecht, salade 4 personen
Oven voorverwarmen op 225° C of gasovenstand 5. Uien pellen en elk in vier partjes snijden. Uienpartjes in ovenschaal (of op bakplaat) leggen en besprenkelen met azijn en olie. Blaadjes van takjes tijm ritsen en over uien strooien. In midden van oven uien in 35 à 40 min. roosteren tot ze zacht zijn, af en toe keren. Veldsla over vier borden verdelen. Geroosterde uien erop leggen. Bakvet erover sprenkelen. Blauwe kaas erboven verbrokkelen. Veldsla (winterpostelein): Stamppot met tomaten, Hoofdgerecht 4 personen
Aardappels schillen en in pan met bodem water en zout in ca. 20 à 25 min. gaarkoken. Tomaatjes wassen en halveren. Bieslook fijnknippen. Rozetjes van veldsla lossnijden en veldsla goed wassen. Aardappels afgieten en met crème fraîche, peper en mespunt nootmuskaat tot stevige puree stampen. Veldsla, tomaatjes, bieslook en spekreepjes door puree scheppen. Als stamppot teveel is afgekoeld, pan nog even op het vuur zetten. Pastinaak: ovenschotel, Hoofdgerecht 3 Ã 4 personen
Verwarm de oven voor op 200 °C. Om een beetje kleur aan deze bleke ovenschotel te geven, kan men ook een kleine pastinaak door een even grote winterwortel vervangen. Die behandel je vervolgens alsof het een pastinaak is. Verwijder de uiteinden van de pastinaken, was ze en schrap de buitenkant eraf. Schil de aardappelen en was ze. Snij pastinaken en aardappelen in zeer dunne schijven. Meng die goed door elkaar. Pel de uien en de knoflook en snij ze in dunne plakken. Verhit wat boter in een braadpan en fruit daarin de uien en de knoflook tot ze glazig zijn. Meng ze dan door de andere groenten. Vet een hoge ovenschotel goed in en leg de groenten daar zo plat mogelijk in. Verdeel wat klontjes boter over de groenten, bestrooi met peper en zout en dek de schaal af. Plaats die vervolgens 50 tot 60 min. in de oven. Maak ondertussen een kaassaus en voeg daaraan de gehakte peterselie toe. Schep de groenten op een bord en verdeel de kaassaus erover. Links naar lekkere recepten: Recepten pagina |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BTW nr. NL1504.38.084.B.02 |
Contact | Disclaimer | Stuur door | Sitemap | Privacy AVG Website by: Sander Sanders
|