Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

di 11 juni 2002

Nieuwsbrief 18 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Deze nieuwsbrief volgt snel op de vorige en de acceptgiro's dus ook. De verschijning van de vorige nieuwsbrief was veel te laat. Dit had te maken, zoals we in de vorige nieuwsbrief al schreven met de geboorte van onze 3e zoon. De vorige acceptgiro kwam bij u daardoor te laat binnen en veel betalingen hebben we daarom nog niet ontvangen. Veel mensen hebben daarom nu een herinnering bij de acceptgiro zitten, deze wordt standaard aangemaakt. We hebben er begrip voor dat nog niet iedereen betaald heeft, maar toch vriendelijk verzoek om dat alsnog te doen.

Alles is volop aan de groei op de tuin. Jammer genoeg ook het onkruid. Dit jaar is het erger dan andere jaren. Het kost ons extra veel schoffel- en wieduren om het allemaal schoon te houden. Waarschijnlijk heeft het te maken met de zachte winter en het groeizame weer. Het is altijd weer een uitdaging om op de open dag helemaal bij te zijn, wat waarschijnlijk wel gaat lukken. De peulen zijn alweer manshoog en gaan volgende week voor de tweede keer in het pakket. Jammer genoeg is door de zachte winter ook veel ongedierte actief, o.a. luis. Die zijn bezig geweest in o.a. de bospeen die daardoor minder snel gegroeid is. Gelukkig zijn er nu voldoende natuurlijke vijanden aanwezig die de luis onder controle houden. De bospeen is nu eindelijk aan de groei. Het gaat goed op de tuin, er zijn geen grote problemen en de oogsten zijn goed.

 

Aardappels

Wij vinden het heel vervelend om te melden dat op een groot aantal afhaalpunten het niet goed gaat met het contant afrekenen van de aardappels. Of mensen vergeten te betalen of er wordt geld uit het potje ontvreemd. Conclusie: we kunnen het niet overal meer op deze manier doen. Dit geldt voor de volgende afhaalpunten: Malden Bats, Malden Toom, Ravenstein, Oss Verlengde Tuinstraat, Mill en Uden Bosveld.

U kunt hier alleen nog aardappels via een aardappel-abonnement bestellen. U krijgt dan per week een vaste door u bestelde hoeveelheid in een zak op naam. Voor onze administratie is het anders niet te doen als u de ene week wel bestelt en de andere week niet en ook per week telefonisch bestellen is naar verhouding erg belastend voor ons. De aardappels worden verrekend met acceptgiro/aut. incasso.

Per week 25 hebben we nieuwe aardappels. Deze kosten € 1,30/kg. Deze prijs blijft waarschijnlijk een paar weken en zakt dan geleidelijk naar de prijs die u gewend bent (€ 0,70/kg). Deze week (week 24) blijft alles nog bij het oude qua betaling en qua prijs (€0,70/kg).

Open dag

Op zondag 23 juni doen we weer mee aan de landelijke open dag voor biologische bedrijven. Thema van dit jaar is: natuur op het bedrijf. U kunt ons bedrijf komen bekijken op zondag 23 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Er worden de hele dag door rondleidingen gegeven. De koffie staat klaar. Ook is er een stand van De Sprokkel, natuurvoeding.

Zomervakantie

Aan de achterkant van deze nieuwsbrief vindt u een lijst waarmee u uw groente/fruitpakket kunt afmelden als u met vakantie gaat. U kunt de brief naar ons faxen, mailen, opsturen of neerleggen op het afhaalpunt.

Nieuwe betaling

De nieuwe betalingsperiode loopt van week 25 t/m 32 2002. Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. wel het 9-cijferige betalingskenmerk dat linksonder op uw acceptgiro staat.

Voor degenen die via automatische incasso betalen: het bedrag wordt rond 20 juni van uw rekening afgeschreven.

Met vriendelijke groet, Meino en Francy Koning.


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders