Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 

ma 6 mei 2002

Nieuwsbrief 17 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

Allereerst onze excuses voor het zo laat verschijnen van deze nieuwsbrief en de bijbehorende acceptgiro's: de reden hiervoor is voor ons wel erg bijzonder: 3 weken geleden is ons derde kind geboren: een gezonde zoon, Jord genaamd. Hierdoor is de hele administratie even stil blijven liggen.

Francy heeft het deze week weer opgepakt, hopelijk is alles wat u doorgegeven heeft aan ons aan vakanties e.d. goed verwerkt. Mocht het niet zo zijn, spreek dit dan even in op ons antwoordapparaat.

We zijn alweer volop aan het oogsten uit de kassen: sla, paksoi, bosui e.d. Van buiten is er al raapsteel geoogst, en o.a. sla en andijvie laat niet lang meer op zich wachten. Er zitten al bloemen in de peulen en tuinbonen, maar dat duurt nog even.

Open dag

Op zondag 23 juni doen we weer mee aan de landelijke open dag voor biologische bedrijven. Thema van dit jaar is: natuur op het bedrijf. Omdat wij erg betrokken zijn bij dit thema en daarin ook best opvallen als bedrijf, zijn we hierover in de afgelopen weken geïnterviewd door o.a. het tijdschrift Jonas en nog een aantal andere bladen.

U kunt ons bedrijf komen bekijken op zondag 23 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Er worden de hele dag door rondleidingen gegeven. De koffie staat klaar. Ook is er een stand van De Sprokkel, natuurvoeding.

Zomervakantie

De zomervakantie komt alweer in zicht. Bij de volgende nieuwsbrief (verschijnt rond half juni) treft u weer een lijst aan waarop u uw vakantie aan ons kunt doorgeven. Dit werkt wel zo makkelijk voor onze administratie. Gaat u eerder weg, dan kunt u telefonisch, schriftelijk of via e-mail het afmelden van de groentepakketten aan ons doorgeven.

Nieuwe betaling

De nieuwe betalingsperiode loopt van week 17 t/m 24 2002. Wij verzoeken u de acceptgiro binnen twee weken te betalen. Als u via telebankieren o.i.d. overmaakt, vermeldt u dan s.v.p. wel het 9-cijferige betalingskenmerk dat linksonder op uw acceptgiro staat.

Voor degenen die via automatische incasso betalen: het bedrag wordt rond 9 mei van uw rekening afgeschreven.

Met vriendelijke groet, Meino en Francy Koning.


Recepten van het seizoen

Zuurkoolschotel met röstideksel, Hoofdgerecht 4 personen

1 bakje kastanjechampignons (250 gr.)  2 tenen knoflook  
1 grote ui  3 eetlepels olijfolie  
2 bakjes Quorn Fijngehakt (à 175 gr.)  zout  
1 zak zuurkool  peper  
1 bekertje zure room  3 eetlepels grove mosterd  
400 gram rösti  

Oven voorverwarmen op 200°C. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Knoflook pellen en fijnsnijden. Uien pellen en snipperen. In roerbakpan olie verhitten en knoflook en uica. 1 minuut fruiten. Champignons ca. 3 min. meebakken. Quorn erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.

Zuurkool afgieten. In kom mosterd en zure room door elkaar roeren en zuurkool erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper en in ovenschaal uitspreiden. Quornmengsel erop scheppen. Rösti erover verdelen en bestrooien met zout en flink veel peper.

In midden van oven zuurkoolschotel in ca. 40 minuten bakken tot aardappellaagje knapperig en goudbruin is.

Prei-mosselquiche, Hoofdgerecht 4 personen

5 plakjes bladerdeeg (diepvries)  1 eetl. boter of margarine  
300 gr. prei, gesneden  2 theel kerriepoeder  
3 eieren  zout  
1 pakje verse roomkaas (125 gr.)  peper  
boter om in te vetten  2 schaaltjes gekookte mosselen (à ca. 180 gr.)  

Oven voorverwarmen op 225ºC of gasovenstand 5. Plakjes bladerdeeg ontdooien. In koekenpan boter verhitten. Prei en kerriepoeder ca. 3 min. fruiten. Eieren loskloppen met zout en peper. Vermengen met roomkaas. Taartvorm invetten en bekleden met bladerdeeg. Met vork gaatjes in bladerdeeg prikken. Prei en mosselen over bodem verdelen. Eiermengsel erover schenken. In midden van oven taart in ca. 25 min. gaar en lichtbruin bakken.

Spruitjes - Wortel: Geroosterde wintergroenten, Hoofdgerecht 4 personen

450 gr. spruitjes  2 winterwortels  
2,5 cm. verse gemberwortel  2 teentjes knoflook  
2 eetl. olie  400 gr. rijst  
150 gr. gezouten cashewnoten  3 bosuitjes  
1 dl. oosterse chilisaus  2 eetl. sojasaus  

Oven voorverwarmen op 225°C. Spruitjes schoonmaken, wassen en grote exemplaren halveren. Wortels schoonmaken en in plakjes snijden. Gember schillen en fijnhakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Wortels, spruiten, knoflook en gember met olie in ovenschaal omscheppen. In midden van oven groenten in ca. 25 min. beetgaar roosteren, af en toe omscheppen. Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Cashewnoten grof hakken. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. In kom chilisaus, sojasaus en bosui door elkaar roeren.

Cashewnoten door rijst scheppen. Rijst over 4 borden verdelen. Chilisaus door groenten mengen en groenten naast rijst scheppen.

Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders