Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Meest actuele nieuwsbrief: Nieuwsbrief 90, wo 4 maart 2015

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

  Nieuwsbrief 90 biologisch tuinbouwbedrijf De twee linden

wo 4 maart 2015

Nieuwsbrief 90 voor alle groente-abonnees

Rondje bedrijf

We hebben net de klussen afgerond, zoals het snoeien van al onze hagen en het wassen van de kassen. Het snoeihout van de hagen wordt tussen de hagen doorgevlochten. Dat is weer een toevluchtsoord voor allerlei beestjes.

Het voorjaar kan nu dus komen. Komende week gaan de eerste plantjes de kassen in. Ze staan al klaar. Het gaat dan om onder andere slasoorten, andijvie, paksoi, Chinese kool, snijbiet.
Ook zaaien we de eerste raapsteel en planten we de bosuitjes. In de winkel staan de kisten van de opkweek van peul en tuinboon. Deze zijn al aan het kiemen en kunnen binnenkort in het zonlicht in de kassen. Als ze daar groot genoeg zijn, worden ze buiten uitgeplant. Dat zal ongeveer half maart zijn.

Als het weer meezit, kan er buiten gemest worden en met een spitfrees (in plaats van ploegen) het land worden bewerkt. Daarna kunnen we gaan planten. De planten komen half maart van de opkweker Jongerius. Ook wordt dan buiten de bospeen, raapsteel en radijs gezaaid.
Het seizoen begint dus weer. Jammer genoeg duurt het nog even voor we van al deze groentes kunnen genieten. We verwachten de 1e oogst uit de kas vanaf half april. Dus nog even geduld.

Een grote verandering is dat we dit jaar niet meer met planten om de 2 weken, maar om de 3 weken. Dat zou iets meer afwisseling moeten geven en minder samenvallende oogsten, zoals de andijvie van vorig jaar. Ook de mensen met een pakket om de week krijgen zo meer variatie.
Het wordt wel spannend voor het oogsttraject. Gaat het lukken om alle weken voldoende oogstbare groentes te hebben? Wel hebben we afgesproken met de opkweker dat we voor de 3e week dan kleinere planten krijgen, want ze gaan uiteraard wel allemaal tegelijk de grond in.

Inhoud pakket

We krijgen toch regelmatig vragen over de gewijzigde inhoud van het pakket. Het wijkt dan af van de mail die we op dinsdag versturen en de website. Daarom hebben we onderaan in de mail staan:

"De inhoud is onder voorbehoud: het kan soms met een of twee groentes afwijken, maar deze worden dan vervangen door andere groentes".

Als we het op tijd weten, mailen we het nog uiteraard, maar onverwachte tegenslagen op de dag zelf (bevroren kassen, niet geleverde pompoen enz.) kunnen we helaas niet melden.

Versimpeling administratie!

De administratie kost steeds meer tijd. We groeien namelijk nog steeds gestaag.

Veel mensen hebben naast hun groentepakket ook een fruit- of aardappel abonnement. Bij vakantiemeldingen kan vanaf nu alleen alles afgezegd worden, dus de standaard vakantiemelding. De losse pakketten steeds weer af- en aanmeldeng is bewerkelijk en foutgevoelig. Ook hebben we daarbij geen vakantiemelding op de lijst en geen overzicht van de pakketten.

Wil je voor een langere periode stoppen met een van de pakketten, kan dit uiteraard wel. Dit gaat dan om de mensen die bijvoorbeeld alleen in de winter of zomer een groentepakket hebben, met daarnaast wel altijd fruit of andersom.

Pakket te veel?

We hebben een aantal mensen die (tijdelijk) opzeggen omdat het pakket te veel is. Maar de meesten hebben ook geen "vakantie" gemeld. Ben je een week veel weg, wil je een keer de vriezer leeg eten? Meld je dan op "vakantie". Dat kan onbeperkt bij ons. Graag wel op tijd (vóór dinsdag in de week dat je geen pakket wil)!

Misgrijpen pakket?

Omdat we de laatste tijd veel wisselingen hebben gehad, maar ook veel nieuwe abonnees, herhalen we even de afspraken over misgrijpen. Mocht het zo zijn dat je pakket of tas er niet meer staat, omdat je bijvoorbeeld laat bent met ophalen, maar er staat nog wel iets, dan mag je dat meenemen. Dus heb je een 1 persoons en staat er nog een 2 persoons, dan mag je die krat meenemen. Hetzelfde geldt voor fruit groot of klein (Rode of zwarte opdruk).
We vergoeden uiteraard het verschil als het een kleiner pakket of tas is, maar het moet wel wel gemeld worden via een mail bij ons. Als er helemaal niks meer staat, meld het dan: ook dan zal er een verrekening gedaan worden.

In een vakantieperiode (voorjaarsvakantie, hemelvaart enz.) wil het ook nog wel eens mis gaan. Mensen hebben vakantie gemeld, maar halen dan toch op. Schrijf dus je eigen vakantiemelding goed op! Staat er echt niets meer en wil je toch graag een pakket, neem dan contact op met ons. We maken dan een extra pakket dat opgehaald kan worden in Reek, zelfs op zondag. Met iets extra's voor de moeite.

Nieuwe betalingsperiode

We zijn al weer aan het eind van de huidige periode. De nieuwe betaalperiode begint 9 maart. Deze loopt van week 11 t/m week 18 2015 (9 maart t/m 3 mei 2015).
LET OP: vrijdag 6 maart zullen de betalingen aangemaakt worden en de mail verstuurd. Wil je nog iets wijzigen/vakantie doorgeven, dan kan dit tot uiterlijk donderdag 5 maart per e-mail. Dan kan het nog verwerkt worden met de betaling, daarna wordt het pas in de volgende periode verrekend.
Als je via internetbankieren overmaakt, krijg je de factuur per e-mail. Deze graag binnen 2 weken betalen, met vermelding van het factuurnummer (rood in de mail).
Mensen met automatische incasso krijgen ook een e-mail met betalingsgegevens. Het bedrag wordt rond 11 maart van de betaalrekening afgeschreven voor bestaande abonnees en nieuwe abonnees (1e incasso) rond 16 maart. Eventuele opzeggingen graag ook voor 6 maart. 


Links naar lekkere recepten: Recepten pagina

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders