Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Inhoud pakketten week 4

Bijgewerkt: di 21 januari 2020

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSKAL EKO

EU Organic

 
Inhoud groentepakket

Groentepakket

Prei, bloemkool, champignons, knolselderij, zuurkool, chinese kool

 

Inhoud fruitpakket

Fruitpakket

Appel, peer, sinaasappel en mandarijn

 

  • LET OP: De inhoud is onder voorbehoud: het kan soms met een of twee groentes afwijken, maar deze worden dan vervangen door andere groentes.
  • Afmelden uiterlijk maandag! Dus niet reageren op "inhoud pakket". Bij afmelden graag data doorgeven welke je niet komt afhalen en geen weeknummers.

  • Haal inspiratie uit al onze honderden recepten >>
Zoek info over bepaalde groenten of fruit >>

 

Recepten van de week

Lekkere recepten

Bloemkool: met nootjes, hoofdgerecht - personen

1 bloemkool   3 el hazelnoten  
2 uien   3 cl olijfolie  
50 g rozijnen   1 cl notenolie  
kruidenzout    

Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in heel kleine roosjes. Snijd de ui fijn. Verwarm de olijfolie en voeg de ui en de bloemkoolroosjes toe. Laat zachtjes bakken met een deksel op de pan en roer af en toe. Voeg indien nodig een scheutje water toe en laat het geheel beetgaar worden. Roer er op het laatst de rozijnen en de hazelnoot door en laat nog even opwarmen. Breng op smaak met wat zout.

 

Bloemkool: ovenschotel met champignon en tomaat, Hoofdgerecht 2-3 personen

1 kg bloemkool   1 bakje champignons  
250 gram tomaten   1 eetlepel zonnebloemolie  
30 gram boter   4 dl kruidenbouillon  
100 gram roomkaas   3 eetlepels crème fraîche  
1 eetlepel kerriepoeder    

Oven op 200 graden voorverwarmen.
Bloemkool circa 15 minuten koken laten uitlekken en in een ingevette ovenschaal leggen.
Champignons in olie fruiten en de tomaten in partjes 1 minuut meebakken, bij de bloemkool scheppen. Van de boter, bloem en bouillon een saus maken. Roer de kaas, crème fraîche en de kerrie erdoor. Breng het op smaak met peper en zout. Saus op de groenten schenken en in de oven 15 minuten goudbruin laten kleuren.
Lekker met bijvoorbeeld kip.

 

Champignon-courgettesoep, Voorgerecht, soep 4 personen

champignonsoep (1 liter)   200 gr courgette in plakjes  
100 gr. gerookte kipfilet   25 gr. boter  
1 tl. paprikapoeder   4 plakken rauwe ham  
2 tenen knoflook    

Pel en snipper de knoflook. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de knoflook met het paprikapoeder al omscheppend goudgeel. Voeg de courgette toe en bak 2 min. al omscheppend mee. Voeg de champignonsoep toe. Breng de soep al roerend aan de kook en laat hem 5 min. op een laag vuur zachtjes doorkoken. Snijd intussen de rauwe ham en de kipfilet in dunne plakjes. Voeg het vlees toe en warm nog 1 min. goed door. Verdeel de soep over de borden en serveer met soepstengels.

 

Chinese kool met kip en cashewnoten uit de wok, Hoofdgerecht wok 4 personen

1/2 Chinese kool   200 gram kipfilet  
5 eetlepels olie   1 teentje knoflook, uitgeperst  
1/4 liter kippenbouillon   ketjap manis  
75 gram ongezouten cashewnoten    

Snijd de Chinese kool in repen en de kipfilets in blokjes. Verhit de wok. Giet de olie in de
pan en bak de kipstukjes gaar. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Giet de sesamolie in de wok en bak de
koolreepjes met de knoflook al roerend in enkele minuten beetgaar. Giet de bouillon op de groente
en doe de stukjes kip terug in de pan. Schep alles goed om en breng het gerecht op smaak met een
scheutjes ketjap. Strooi er cashewnoten over.

 

Chinese kool: ovenschotel, Hoofdgerecht 4 personen

Chinese kool (500 gram)   250 gram gehakt  
125 gram champignons   100 gram geraspte kaas  
ui   2 teentjes knoflook  
1 blikje tomatenpuree (140 gram)   3 theelepels kerrie  
1 theelepel nootmuskaat   peper en zout  

Verwarm de oven voor op 200 graden

Snipper de ui. Bak het gehakt rul samen met de ui, kerrie, nootmuskaat en naar smaak een beetje peper en zout. Snij ondertussen de Chinese kool in reepjes, de champignons in plakjes en de knoflook klein. Voeg de kool, champignons en knoflook toe aan het gehakt en verwarm 1 minuut mee. Roer de tomatenpuree er door. Vet een ovenschaal in en schep daar het mengsel in. Strooi de geraspte kaas over het mengsel en zet de schotel 20 minuten in de oven. Zet voor een extra knapperig korstje aan het eind even de grill stand van je oven aan.

 

Knolselderij: gebakken, Bijgerecht 4 personen

1 knolselderij   zout  
olie   peper  
tijm en marjolein   blikje tomatenpuree  
belegen kaas    

De knolselderij schillen en in plakken van 3/4 cm. snijden. Bestrooien met wat zout en peper. De olie in een koekenpan verhitten en de plakken knolselderij aan één kant zachtjes bakken. De plakken omdraaien en de gebakken kant met de tomatenpuree besmeren, bestrooien met de kruiden en geraspte kaas. Deksel op de pan en langzaam gaar bakken. Lekker als voorgerecht of als bijgerecht.

 

Knolselderij: soep, Lunch of hoofdgerecht 4 personen

1 knolselderij (ca. 600 gr.)   3 el. olijfolie  
1 grote ui, gesnipperd   1 teentje knoflook, fijngesneden  
1 liter kippenbouillon   100 gr. bakbacon, in brede repen  
½ spitskool, in repen   3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes  
1 el. verse tijmblaadjes   staafmixer  

Knolselderij in plakken snijden, schillen en in blokjes snijden. In soeppan 2 el. olie verhitten en ui en knoflook glazig fruiten. Knolselderij erdoor scheppen en 5 min. zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken, al roerend aan de kook brengen en knolselderij in 10-15 min. zachtjes gaar koken. Intussen in wok 1 el. olie verhitten en bacon al omscheppend bruin en knapperig bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. In bakvet van bacon spitskool al omscheppend in 3-4 min. beetgaar bakken. Op smaak brengen met peper en zout.

Met staafmixer knolselderij in bouillon pureren tot gladde, lichtgebonden soep. Bleekselderij en tijm toevoegen en soep nog 2-3 min. op laag vuur laten koken. Op smaak brengen met zout en peper.

Soep in vier wijde kommen scheppen en spitskool in midden scheppen. Baconrepen erover verdelen. Lekker met volkorenbrood.

 

Prei: Gorgonzola-preicupcake, Bijgerecht 10 personen

1 pakje roomboterbladerdeeg (10 plakjes ontdooid)   2 el olijfolie  
1 prei, gewassen en in halve ringen   3 eieren  
2 el creme fraiche (bekertje 125 ml)   1 pakje Gorgonzola (kaas 185 gr) verkruimeld  

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed 10 vormpjes met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de vormpjes 10 min. in het midden van de oven. 2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei 4 min. Neem uit de pan en laat afkoelen. Klop ondertussen de eieren los met de crème fraîche. Voeg de Gorgonzola en de afgekoelde prei toe aan het eimengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de vormpjes en bak de cupcakes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Serveer warm of koud.

 

Prei: Koolvis met aardappel en prei, Hoofdgerecht 2 personen

50 gr. boter   450 gr. aardappels, geschild en in blokjes  
300 gr. prei, in ringetjes   200 gr. koolvisfilet  
1 el. gedroogde italiaanse kruiden   2 el. citroensap  

In koekenpan 25 gr. boter verhitten en aardappelblokjes en prei 2 min. roerbakken. 2-3 eetl. water toevoegen. Met deksel op pan aardappel en prei op matig vuur in 10 min. gaarsmoren, regelmatig omscheppen. Koolvis bestrooien met italiaanse kruiden, zout en peper. In pan met dikke bodem rest van boter smelten en citroensap erdoor roeren. Vis erin leggen en afgedekt op matig vuur in 8 min. gaarsmoren. Koolvis op vier borden leggen en aardappelblokjes met prei ernaast scheppen.

 

Zuurkool op z’n Hongaars, Bijgerecht 4 personen

25 gr. boter   1 zoete ui, grof gesnipperd  
1 el. milde paprikapoeder   1 blikje tomatenpuree (70 gr.)  
750 gr. verse zuurkool, uitgelekt   2 tl. karwijzaad (kummel)  
2 tl. gedroogde tijm   250 ml. kippen- of kruidenbouillon (van  

In braadpan boter verhitten en ui zachtjes glazig bakken. Paprikapoeder en tomatenpuree erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Zuurkool met karwijzaad en tijm door uimengsel scheppen. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en zuurkool in open pan in 20-25 min. gaarstoven, regelmatig omscheppen.

 

Zuurkool: Hamrolletjes met zuurkool en kaas, Hoofdgerecht 4 personen

800 gr aardappels, geschild   150 gr. belegen Leidse kaas  
40 gr. boter   40 gr. bloem  
400 ml. melk   750 gr. zuurkool, uitgelekt  
12 plakken schouderham (ca. 250 gr.)    

Oven voorverwarmen op 225 °C. Aardappels in vieren snijden en in 10-12 min. gaarkoken. Korstjes van kaas snijden en kaas grof raspen. In kleine pan met dikke bodem boter smelten. Bloem toevoegen en 1 min. zachtjes bakken. Melk toevoegen en tot gladde saus roeren. Kaas in saus laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Zuurkool over plakken ham verdelen en ham oprollen. Aardappels afgieten en in ovenschaal scheppen. Helft van saus erover schenken. In ovenschotel in 15 min. door en door heet laten worden en licht laten kleuren.

 


RSS feed: door een klik op dit logo RSS feed Biologische Tuinderij De Twee Linden kunt u zich gratis abonneren op de rss feed van De Twee Linden: wekelijkse inhoud pakket, nieuws en nieuwsbrieven.

E-mail: Nóg gemakkelijker: U kunt zich ook via Feedburner per E-mail hierop abonneren. U ontvangt aleen een mail als er nieuws is, er wordt géén spam verstuurd en u kunt zich op elk moment weer afmelden van de mails. Abonneer per E-mail >>

Facebook: ook op Facebook zijn wij te vinden op het gemakkelijk te onthouden adres www.facebook.com/2linden. Word "vriend" van ons! Hier vindt u ook ons nieuws, de inhoud van de pakketten enzovoorts.

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders