Biologische Tuinderij De Twee Linden
Biologische Tuinderij De Twee Linden

Recepten

De Twee Linden in Reek

Ekoplaza Webwinkel afhaalpuntSkal 6268

EU Organic

 

Recepten met biologische groenten

receptenIn de receptendatabase staan momenteel 521 lekkere recepten! U kunt op 3 manieren zoeken op ingrediënten:

  1. Typ het ingredient en klik daarna op de zoekbutton
  2. Klik op een van de suggesties die verschijnen tijdens het typen
  3. Gebruik de speciale zoekfuncties

Zoek een recept met:



Spinazie/Snijbiet (of kool, paksoi) : ovenschotel met aardappel, Hoofdgerecht 2 personen

1 bos snijbiet in repen gesneden  een scheutje olijfolie  
500 g aardappels geschild en in stukken  1 uitje gesnipperd  
1 dl melk  klontje boter  
2 eieren  peper, zout, nootmuskaat  
1 theel. mosterd  75 g geraspte jonge of belegen kaas  
1 beschuitje of 4 eetl. paneermeel  

Kook de aardappels gaar en maak er met melk, boter, peper, kruidenzout, mosterd en nootmuskaat een lekkere puree van. Roerbak de ui in olie en voeg na een aantal minuten beetje bij beetje de snijbiet toe.
Maak de snijbiet op smaak met een snufje peper en zout en roer er het paneermeel of beschuitkruim door.

Vet een ovenschaal in en schep de aardappelpuree op de bodem en tegen de kanten zodat een dikke pureebekleding ontstaat. Schep de snijbiet in de schaal en verdeel het gelijk. Klop de eieren los, meng er de geraspte kaas door en giet dit over het geheel.

Zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 175°C tot de bovenkant mooi lichtbruin is.

Lekker met een (komkommer)salade erbij. Eet smakelijk!

Variatie: lekker met (spits)kool of paksoi in plaats van snijbiet. Ook stukjes paprika en gedroogde tomaat (in olijfolie) passen goed in deze ovenschotel.
Meng door de snijbiet gebraden (vegetarisch) gehakt, blokjes ham of stukjes salami.


Of bekijk alle 521 recepten van deze site. Links naar andere recepten vindt u op de pagina met recepten links

BTW nr. NL1504.38.084.B.02  

Contact | Disclaimer | Stuur doorSitemap | Privacy AVG

Website by: Sander Sanders